Een rugby clinic bij u op school?

Bus Sports biedt rugbyclinics aan voor op school (voor zowel het voortgezet, basis en speciaal onderwijs).
De clinic wordt geheel naar uw wensen vormgegeven. Inmiddels geven we gemiddeld per jaar ongeveer 240 uur rugby clinics door heel het land. Ben jij enthousiast geworden voor deze mooie sport? Boek hier je rugby clinic! Meer dan 15 scholen zijn u voor gegaan!

rugby_clinics

Rugby played by gentleman and women!

Rugby spreekt de hedendaagse jeugd aan....Hard, eerlijk en no nonsens! Rugby is een fysieke sport. Omdat het een fysieke sport is bestaan er van oudsher zeer sterke waarden en normen binnen het rugby. Respect voor de tegenstander en scheidsrechter is zo'n norm die als vanzelfsprekend nageleefd wordt binnen deze sport. Naast het plezier dat kinderen/jongeren ervaren tijdens het sporten en de kennismaking met een nieuwe, stoere sport, leren de kinderen/jongeren die onze rugby clinics volgen om te gaan met gezag, elkaar en agressie.
Hoewel de sport zeer sterk geregelmenteerd is, blijft het fysieke contact met tegenstander bestaan.
Iets waar niet-rugbyers soms even aan moeten wennen. In deze sport leeft echter zeer sterk het gevoel dat je, zowel tijdens als na de wedstrijd, respect dient te hebben voor je tegenstander. Fault play komt dan ook relatief gezien weinig voor in het rugby.

Agressie

Tot slot is rugby een sport die kinderen/jongeren leert op gereglementeerde wijze om te gaan met hun agressie. Niet alleen kinderen/jongeren, iedereen kan zijn of haar ei kwijt in deze oersport,
played bij gentlemen....and women!